De band After Years bestaat nu een jaar of 5. De muzikanten Tony, Wim, Frits, Wilco en Noud zijn gemiddeld oudere mannen die in een grijs verleden wel eens de fantasie hebben gehad om een bandje te formeren. Ze hebben elkaar op de popschool ontmoet nadat Tony, Wim en Frits verleidde om ook lid van de popschool te worden.

Tony, frontman, zang, slaggitaar en mondharmonica

Wim had een jaar daarvoor Frits al gevraagd om samen met hem en Tony wat muziek te gaan maken. Met zijn drieën hebben ze toen wat akoestische muziek gemaakt.

Wim, laadgitaar en zang

Frits, slaggitaar, keyboard en zang

Op de popschool zijn zij Noud en Wilco tegengekomen en al snel klikte het tussen de vijf.

Wilco, drums en zang

Noud, bas

After Years was snel gevormd en de drive en klik gaf energie om samen muziek te maken. Het heeft een paar coaches versleten tot het moment waarop Harald de bandcoach werd. Een gedreven en oprechte man die verstand heeft van muziek maken, ondertussen is hij een maat. Regelmatig gaf hij de mannen op de kloten, en dat doet hij nog steeds. Hij wist ze te motiveren om beter naar elkaar te luisteren en het eigen spel te verbeteren. Dit bracht de band op een hoger niveau. De lol werd er niet minder op en ze werden zo af en toe gevraagd om in een cafeetje te spelen. Ze hebben hier erg veel plezier in. Soms, wat te hard, een biertje teveel, een bitterbal te weinig maar in ieder geval veel lol en energie die regelmatig op het dansend publiek uitstraalde. Hoewel After Years geen virtuoze professionele band is spat het enthousiasme er regelmatig van af. De muziek klinkt gewoon lekker.

Na het dramatisch bericht voor Noud begin 2017 waren de bandleden in eerste instantie verslagen; deze verslagenheid is omgeslagen in energie en verbinding van het, op latere leeftijd, ontwikkeld talent. Dit enthousiasme en deze verbondenheid maakt dat zij nu ‘ALS maten tellen’ verder gaan om ervoor te zorgen dat ze nog zoveel mogelijk van elkaar kunnen genieten. Hierdoor zijn er op spontane wijze initiatieven binnen de band ontstaan. Ze zijn actief optredens gaan regelen, een cd gaan maken en dit leidde automatisch tot het idee om een benefietconcert voor de ALS stichting te gaan organiseren. In de directe omgeving van de bandleden wordt er enthousiast gereageerd om dit uiteindelijk tot stand te brengen. De kunst is natuurlijk om dit werkelijk te gaan uitvoeren.